9744

Рецепт приготування торта “Пташине молоко”

Всі ми чудово розуміємо, що птахи не мають молока. Проте це не заважає нам любити торт із назвою “Пташине молоко“. Я теж люблю цей торт, тому вирішив зберегти його рецепт приготування. Здається все не важко робити, думаю колись спробую.

Торт пташине молоко

Рецепт приготування торта “Пташине молоко

Тісто:
 3 курячих яйця
 125 гр найкращого борошна
 1 ч.л. розпушувача (це не дріжджі, є спеціальний)
 125 гр білого цукру
8 великих ст.л. какао
Розтерти яйця з цукром, додати борошно, розпушувач і какао. Вимішати до однорідності. Випікати при температурі 180-200°C близько двадцяти хвилин. Остудити.

Суфле:
5 яєчних білків
 300 гр перетертого цукру (цукрової пудри)
 10 гр желатину
 100 гр звичайної води
Замочити желатин у воді на 10 хвилин. Потім нагріти його до розчинення і відставити охолоджуватися.
Збити білки в міцну піну. Продовжуючи збивати, всипати цукрову пудру. Збивати до густоти крему. Потім, знову ж таки не перестаючи збивати, влити желатин.

Корж розрізати або на дві частини, або трохи зрізати верхній шар і залишити один. У роз’ємну форму покласти корж, за бажанням просочити його вершковим лікером. Вилити зверху суфле. Якщо коржів два, то накрити суфле другим коржем. Поставити в холодильник до застигання.

Глазур:
150 гр чорного шоколаду
100 вершкового масла
У посудину кладемо масло і шматочки шоколаду. На маленькому вогні постійно помішуючи доводимо до однорідності і даємо охолонути.

Застиглий торт відокремити від бортів форми і облити глазур’ю. Ну і залишилося лише дочекатися, поки глазур застигне.

Усім смачного 😉

Читайте також: