168

При купівлі валюти, збір 2% у пенсійний фонд скасовано!

Раніше, щоб купити у банках валюту (долари, євро і т.д.), потрібно було додатково заплатити 2% у пенсійний фонд. Яка логіка у подібної крадіжки з боку держави – не відомо, але постанова діяла лише на фізичну валюту. Тобто, якщо купівля відбувалась через он-лайн сервіси, то 2% у пенсійний фонд не стягувались. 

Перед новим роком, Верховна Рада скасувала цей збір, але я ніде не знайшов інформації про те, від коли його не буде. Отож вирішив написати в он-лайн підтримку націоналізованого ПриватБанку, відповідь на скріні:

комісія в пенсійний фонд

Отож, з 1 січня 2017 року, збір у пенсійний фонд скасовано! Сказав би, що перемога, але створення проблем і подальше їх вирішення – трохи інакше називається…

На що вплине скасування пенсійного збору? Банки почнуть конкурувати на валютному ринку. Раніше основною торговою точкою були “міняйли”, чи як їх ще називають – “валютчики”. Люди, що стоять на вулиці і з рук в руки продають чи купують різні валюти. У них ніяких пенсійних відрахувань, як не було, так і немає, і не буде (це ж чорний ринок?). А також, разом з “міняйлами”, процвітали обмінні пункти. Їх зараз розвелось, як аптек. Думаю, що при здоровій конкуренції з банками, обмінників трохи поменшає.

На жаль, на цінність гривні відміна пенсійного збору ніяк не вплинула. Курс валют все більшає і більшає. Тут, напевне, потрібно більше працювати мізками. Відміна собою ж створених проблем – то є собі бутафорія, а не робота.

Читайте також: