164

Інший Янукович згадав про інший ІТ розвиток в Україні

Дуже смішна новина. Сміх цей іронічний. В першу чергу через цифри, які я згадував у статті “Збільшення робочих місць в Україні“. Один із піддупників головного йолупа України – подвійний тезка Віктор Янукович, заявив що інформаційні технології – майбутнє України. Все дуже добре, але…

Якби ж не ті самі цифри і слова. Буду критичним, бо маю великі підозри, що за такими заявами стоїть та ж сама система маніпуляції або ще гірше – відмивання грошей. В Україні з розвитком ІТ технологій дуже скрутно, спеціалістів дуже мало. Це спеціалістів реальних, тобто даєш завдання – він знає як виконати. Бо з тих всіх, що штампує сучасна система освіти, то лише ходячі чорновики різних формул, термінів і правил.

Отже цитую слова сказані “іншим” Януковичем (звідси):

На його думку, Україна має всі вихідні передумови для розвитку ІТ: це і висока якість освіти, велике число наукових і навчальних закладів, близько 1,5 тисячі ІТ-компаній. “Ми повинні використовувати наші можливості”

Asuyz повна! Нічого того Україна немає. Є бидлоінститути і виші, куди вліз український політичний бізнес і є студенти – жертви цього механізму.

Щорічно країна готує до 10 000 фахівців у галузі високих технологій, проте менше 10% з них залишаються працювати в галузі.

Ці числа говорять саме про непрофесійність і істинну якість освіти. Не про ринок ІТ технологій. Бо там все нормально. Всі що вміють і знають працюють, якщо не на Україну (українська свідомість ще не зовсім підготовлена до ІТ технологій), то на закордонні фірми – інтернет немає географічних меж.

Тому ці заяви про пряме вливання фінансування в розвиток ІТ технологій в Україні – всього лише непряме самі знаєте що. Аби розвивати в нас ІТ напрям, потрібно розвивати науку. Бо “купив – продав” – вже виснажили наше суспільство і економіку наніц.

Читайте також: